Vitajte na stránke firmy Kapp s.r.o. - výrobca kvasenej kapusty.  

niečo o kapuste...

       Štít proti rakovine
Už niekoľko rokov je známe, že kapustová zelenina (vrátane brokolice, kelu, ružičkového kelu a všetkých druhov kapusty) chráni človeka pred rakovinou prsníka, pľúc, hrubého čreva a konečníka. Ľudia, ktorí konzumujú kapustovú zeleninu aspoň 2-krát týždenne, majú o 40 % nižšie riziko týchto druhov rakoviny oproti tým, čo konzumujú kapustovú zeleninu menej ako dvakrát mesačne. Karfiol, brokolica, ružičkový kel a kapusty obsahujú glukozinoláty, z nich
pri rozklade buniek vznikajú izothiokyanáty. Práve tieto látky majú silný protirakovinový účinok. To je pre naše zdravie dobrá správa. Kapusta predsa patrí k tradičným slovenským potravinám a máme jej dostatok. Dokonca aj receptov na jej využitie.

A teraz máme ďalší dôvod na kapustu: fínski výskumníci zistili, že kvasená kapusta obsahuje týchto protirakovinových látok ešte niekoľkonásobne viac.

Článok pochádza z www.casopismarkiza.sk

 
Kvasená kapusta obsahuje viac vápniku ako mlieko.
 
 www.kapp.szm.sk