|
|
|
Vitajte
na stránke firmy Kapp s.r.o. - výrobca kvasenej kapusty. |
|
|
|
niečo o kapuste... |
|
Štít proti rakovine
Už niekoľko rokov je známe, že kapustová zelenina (vrátane
brokolice, kelu, ružičkového kelu a všetkých druhov
kapusty) chráni človeka pred rakovinou prsníka, pľúc,
hrubého čreva a konečníka. Ľudia, ktorí konzumujú
kapustovú zeleninu aspoň 2-krát týždenne, majú o 40 %
nižšie riziko týchto druhov rakoviny oproti tým, čo
konzumujú kapustovú zeleninu menej ako dvakrát mesačne.
Karfiol, brokolica, ružičkový kel a kapusty obsahujú
glukozinoláty, z nich |
pri rozklade buniek vznikajú izothiokyanáty. Práve tieto
látky majú silný protirakovinový účinok. To je pre naše
zdravie dobrá správa. Kapusta predsa patrí k tradičným
slovenským potravinám a máme jej dostatok. Dokonca aj
receptov na jej využitie.
A teraz máme ďalší dôvod na kapustu: fínski výskumníci
zistili, že kvasená kapusta obsahuje týchto
protirakovinových látok ešte niekoľkonásobne viac.
Článok pochádza z www.casopismarkiza.sk |
|
Kvasená
kapusta obsahuje viac vápniku ako mlieko. |
|
|
|
www.kapp.szm.sk |
|
|
|
|
|
|
|