|
Spracovanie hlávkovej kapusty
je pomerne zložitý a zdĺhavý proces. Výkupnú cenu kapusty určuje
jej veľkosť, kvalita, odroda, vodnatosť.
Očistenú
kapustu
strúhame do kvasných nádob.
Takto pripravená kapusta sa uskladní a je pripravená na
kvasný proces ktorý prebieha niekoľko týždňov. Kyslá
kapusta sa ďalej balí, ukladá do PE, RPE prepraviek. Časť
haly je určená na expedíciu tovaru. Tovar je možné kúpiť
v príslušných baleniach, alebo si ho možno objednať aj
s dopravou. PE, RPE prepravky, škopky a palety sú vratné.
Ostatné obaly vratné niesu.
Produkovaný
odpad je biologického charakteru, takže končí v komposte.
Keďže väčšinou ide o listy hlávkovej kapusty, možno nimi
aj kŕmiť dobytok, králiky...
|